Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina distingeix la qualitat de l'or líquid de Castelló en la segona edició dels premis AOVE

Marta Barrachina distingeix la qualitat de l'or líquid de Castelló en la segona edició dels premis AOVE
10 d'Agost de 2023

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló enalteix l'esforç, sacrifici i dedicació de productors “que saben explotar la riquesa d'un territori que és privilegiat”. Organia Oleum, Pobill Ecològics i Bardomus s'alcen amb uns premis que recompensen “el treball d'oleïcultors”. “Castelló és bressol d'excel·lents olis gràcies al talent i dedicació de professionals que acaronen aquesta terra única”.

Castelló, 10 d’agost de 2023.

La presidenta de la Diputació Provincial Castelló, Marta Barrachina, ha posat hui en valor la “qualitat i excel·lència de l'or líquid de la nostra província”. Ho ha fet en el lliurament dels premis AOVE que convoca la institució en col·laboració amb la Fundació Intercoop i que ha tingut lloc en el Museu Natural d'Oliveres Mil·lenàries de La Jana.

Acompanyada per l'alcalde de la localitat, César Simó, la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló ha distingit “la dedicació, l'esforç i el compromís” dels oleïcultors que elaboren olis de manera exclusiva a la província de Castelló. “El vostre treball en aquesta terra singular que compartim és un premi que gaudim amb productes que ofereixen un sabor en boca excel·lent que és senyal de la nostra identitat”.

“Castelló és una província única gràcies al talent de cadascun dels seus veïns”. “Aquesta obstinació apassionada que dedicau a les vostres finques mereix hui el nostre reconeixement a tant d'esforç, perquè és una sort poder gaudir en la nostra taula d'olis excel·lents, amb una qualitat òptima que són exemple de la capacitat d'aquesta província”.

El Millor Oli d'Oliva Verge Extra Frutat Verda Amarg ha sigut per a la Finca Varona La Vella Morrut, de l'empresa Organia Oleum S.L., que s'ha alçat també amb el premi al millor Oli d'Oliva Verge Extra Monovarietal.

Doblet per a una empresa amb experiència i grans resultats que resulta guardonada en uns premis en els quals Farga de Pobill Ecològics s'alça amb el Millor Oli d'Oliva Verge Extra Frutado Madur Dolç.

Finalment, l'empresa Bardomus aconsegueix la millor puntuació en la categoria de millor Oli d'Oliva Verge Extra Ecològic.

Marta Barrachina ha volgut agrair a tots els participants “la seua implicació”. “Sense vosaltres, els professionals, aquest producte d'absoluta qualitat no estaria en les nostres taules. Som l'enveja de molts productors que saben que aquesta terra és senyal d'identitat, l'orgull d'una terra compartida que des de la Diputació Provincial de Castelló desitgem posar en valor. Perquè promocionar l'excel·lència de la província és un deure i un orgull que abanderem amb el respecte i reconeixement als professionals del camp i amb el compromís de fer gran la nostra província. Perquè apostar per Castelló és garantia d'èxit”, ha rematat la presidenta provincial de la Diputació de Castelló.