Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Adherir-se

Què és Castelló Ruta de Sabor?


Castelló Ruta de Sabor pretén reconeixer els aliments i sabors elaborats i produïts dins del nostre territori i que segueixen estrictes estàndards de qualitat, amb el propòsit d’impulsar el consum de productes locals i de proximitat de la nostra terra.

Des de la Diputació de Castelló arranquem esta iniciativa amb la il·lusió de retornar als nostres productes autòctons el valor que mereixen, perquè a Castelló s’amaga el millor i més variat club del gourmet del Mediterrani. Descobrim junts el nostre patrimoni alimentari i gastronòmic.

Volem fer-ho de la forma més professional, perquè esta eina siga útil per a les empreses del sector de l’alimentació, perquè reforce amb nous arguments i valors la ja indiscutible qualitat dels nostres productes. Per açò, hem treballat de la mà del Col·legi d’Enginyers Agrònoms perquè esta marca aporte valor real des del primer dia.

En tot este recorregut que ens ha portat fins ací, hem descobert una ruta infinita de sabors que ens dóna motius per a creure en la riquesa i prosperitat de la nostra terra.

Aixó és es Castelló Ruta de Sabor.


Reglament d'ús


Pot consultar ací el  Reglament d’Us de l’Element Diferenciador “Castelló Ruta de Sabor”.

Este Reglament té per objecte establir i determinar les condicions que regiran l’ús de l’element diferenciador “Castelló Ruta de Sabor”, i els requisits que hauran de complir les persones físiques o jurídiques que desitgen utilitzar-lo i els productes per als quals es concedisca esta autorització, amb l’objecte de facilitar la seua identificació i diferenciació.

DESCARREGA DE LOGOTIPS


Quins són els objectius de Castelló Ruta de Sabor?


Castelló Ruta de Sabor naix dins d’un pla estratègic impulsat per la Diputació de Castelló anomenat Connecta Castelló,

la finalitat del qual és el creixement social, econòmic i cultural a través d’accions que donen valor a les nostres singularitats en un món cada vegada més globalitzat. Castelló mereix per dret propi, pels seus productes, la seua gastronomia i la seua cultura, estar en el panorama nacional i que se’l reconega.

Per a aconseguir este objectiu, Castelló Ruta de Sabor pretén crear les eines necessàries que servisquen per a identificar aquells productes, restauradors, agricultors, artesans… en l’ADN on figuren valors de qualitat, sostenibilitat, cultura, tradició, innovació i aquells que ens impulsen a millorar i marquen un camí a seguir. I tot açò, per a aproximar i fer identificables eixos productes i saber fer als consumidors.

Castelló Ruta de Sabor vol incorporar totes les iniciatives que vulguen seguir creixent sobre la base d’estàndards de qualitat, recolzant-se en una marca que ens identifique amb el territori. Una marca que servisca per a facilitar el desenvolupament rural i la sostenibilitat.

A qui va dirigit?


Castelló Ruta de Sabor va a connectar territori, agricultors, productors i consumidors, artesans, cuiners i comercials per aprofitar al màxim les sinergies que sorgisquen entre ells i identificar els productes agroalimentaris baix un mateix paraigües que ens aporte identitat enfront dels mercats.

Principalment, Castelló Ruta de Sabor vol connectar a tres protagonistes fonamentals: a les empreses, als consumidors i a aquells que, en el seu treball diari, utilitzen i poden triar productes que complisquen amb estàndards de qualitat i sostenibilitat.

Cadascun d’ells té un paper fonamental en este procés de reconeixement del producte de qualitat i sostenible. Les empreses agroalimentàries són el motor del projecte, ja que s’engega per a reconèixer el seu treball, facilitar la seua diferenciació i la seua viabilitat. Són elles les que han de convertir-se en motor del desenvolupament econòmic, social i ambiental del nostre entorn.

Els consumidors, com a destinatari final del producte agroalimentari, tenen en el seu poder la capacitat de triar un producte enfront d’un altre. Els prescriptors són les veus autoritzades sobre la qualitat dels productes, els que en el dia a dia treballen amb la matèria primera que ix dels nostres camps i costes.


Com formar part?


Empreses agroalimentàries

Per a formar part del projecte de Castelló Ruta de Sabor, les empreses agroalimentàries que vulguen sumar-se han de complir amb una sèrie de característiques fixades en un reglament basat en la legislació agroalimentària actual.

Per demanar la seua incorporació al projecte, ha d’emplenar la següent SOL.LICITUD i presentar-la en el registre d’entrada de la Diputació de Castelló.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador