Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Moliner i Martín Berasategui inauguren una multitudinària Fira de Turisme Gastronòmic

Moliner i Martín Berasategui inauguren una multitudinària Fira de Turisme Gastronòmic
3 de Novembre de 2018

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha inaugurat de la mà del vuit estreles mitxelí i ambaixador de la marca Castelló Ruta de Sabor, Martín Berasategui, una multitudinària primera edició de la Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.

3 de novembre de 2018. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha inaugurat de la mà del vuit estreles mitxelí i ambaixador de la marca Castelló Ruta de Sabor, Martín Berasategui, una multitudinària primera edició de la Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor. I és que la Diputació ha convertit el centre de la capital en un gran aparador de la riquesa, potencial i diversitat de la gastronomia provincial i el turisme gastronòmic.

Tal com ha assegurat el president Moliner després de visitar algunes de les casetes de productes junt amb Martín Berasategui, “l'experiència de compartir aquestes jornades de la nostra gastronomia junt amb Martín Berasategui està sent extraordinàriament gratificant. Nosaltres estem aprenent a fer les coses bé junt amb qui té vuit estreles Michelin”.

El president del Govern provincial ha destacat que “és un referent de la cuina a nivell internacional i que vullga acompanyar-nos en aquest viatge, no a la Diputació de Castelló, sinó als productors, als que fan les coses extraordinàriament bé des de cadascun dels racons de la nostra terra, és una plataforma que hem d'aprofitar per a donar el salt qualitatiu que la nostra gastronomia i els productes de Castelló necessiten. Així, de la mà de Martín Berasategui podem obrir portes que fins ara han pogut estar tancades i, sens dubte, amb la seua imatge i la seua aportació i col·laboració podem aconseguir que tinga una nova oportunitat la nostra gent”.

Junt amb el president i després de declarar-se un ferm defensor i fidel consumidor dels productes agroalimentaris de Castelló, el cuiner donostiarra Martín Berasategui ha assegurat que “part de la meua cistella d'anar a comprar és de Castelló, i Castelló Ruta de Sabor és l'enveja quan invite a ma casa o en el meu restaurant a menjar, la qual cosa em toca la fibra. Per això porte Castelló Ruta de Sabor allí on estic”.

Berasategui ha estat amb centenars de productors i visitants

Berasategui, que ha estat durant més de dues hores compartint experiències amb els productors de Castelló, ha explicat que “el producte és la columna vertebral de la cuina i, per això, quan parle de nosaltres i no jo, és perquè estic amb els cuiners, els xarcuters, els pastissers, els torroners, els forners, el servei de sala, la sumillería, la neteja i tots aquests xicotets productors, que són molts i junts fan que Castelló i Castelló Ruta de Sabor siguen envejats pel món”.

Davant els mitjans de comunicació i els centenars de persones que estaven a la plaça de les Aules per a conèixer-lo, Martín Berasategui ha defés que Castelló “és una terra on ser cuiner i ser xicotet productor és superimportant, perquè et sents important. I això, per a la cuina i per al turisme gastronòmic, serà vital de cara a què no sols ens estimen pel que hem fet fins ara, sinó el que farem durant els pròxims anys serà molt important. Confieu totalment en Martín, que no us fallarà com a professional ni, a més, com a persona”

Gran participació en totes les activitats programades

La gran afluència de públic ha estat una constant des de primera hora en la fira, amb una multitudinària participació en totes les activitats programades.

Centenars de persones han volgut estar presents durant la presentació de la fira per a conéixer Martín Berasategui. El famós xef, que a primera hora ha acompanyat Javier Moliner al Mercat Central de Castelló, ha compartit experiències amb les desenes de productors que estan participant en la primera gran mostra turística de Castelló Ruta de Sabor. És una cita que durarà avui tot el dia i fins mitja vesprada del diumenge.

El showcooking d'Armelle Cadalen, xef del Restaurant Bruno de Benicàssim ha estat l'encarregat d'obrir una intensa activitat que s'ha mantingut en el recinte firal tot el dia. Li ha seguit la demostració de cocteleria amb productes Castelló Ruta de Sabor de Yeray Monforte. Els més menuts han tingut el seu protagonisme de la mà del Gremi de Forners de Castelló, i la nutrició amb la xarrada sobre productes de Castelló Ruta de Sabor a càrrec d'IS Dietistes. El tast d'oli PONGA Premium Castelló Ruta de Sabor a càrrec de Paloma Robles, tècnic en Olivicultura i Elaiotècnia ha estat el millor passador a una jornada en què la gastronomia de Castelló i el consum de productes autòctons ha pres el protagonisme en el centre de la ciutat. Demà a les 10:00 hores es reprendrà l'activitat.

Objectiu: generar riquesa i oportunitats a través de la gastronomia

La Diputació de Castelló intensifica amb la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d'una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles.

Així, la Diputació ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en aquesta aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles. Els perfils d'aquesta xarxa de producte turístic el conformen agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders. “Ara és moment de culminar el projecte i passar a treballar la ruta, l'experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”, indica el diputat.

Una gran plataforma de posada en valor de Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló concep aquesta I Fira de Producte Gastronòmic i Turístic Castelló Ruta de Sabor com una gran plataforma que servirà per a posar en valor i donar a conéixer a la gent de Castelló el gran potencial turístic gastronòmic de la nostra província.

Durant dos dies, la cèntrica plaça de les Aules de Castelló i els seus voltants es convertiran en un focus d'activitat relacionada amb el turisme i la gastronomia amb multitud d'activitats participatives pensades per a posar en valor la qualitat del producte de Castelló Ruta de Sabor i la quantitat d'experiències que ja es poden viure a la província relacionades amb la gastronomia.