Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina: “Hem de ser els millors ambaixadors de la gastronomia de Castelló i la Fira de Nadal de la Diputació és un exemple d'això”

Marta Barrachina: “Hem de ser els millors ambaixadors de la gastronomia de Castelló i la Fira de Nadal de la Diputació és un exemple d'això”
8 de Decembre de 2023

La presidenta de la Diputació visita la Fira de Nadal Castelló Ruta de Sabor que romandrà oberta fins al diumenge dia 10 en la plaça Hort dels Corders.

“Hem de ser els millors ambaixadors de la gastronomia de Castelló i la Fira de Nadal de la Diputació és un exemple d'això”. Així s'ha expressat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, durant la seua visita a la Fira de Nadal Castelló Ruta de Sabor que este divendres 8 de desembre ha obert les seues portes en la plaça Hort dels Corders.

“Apostem perquè en estes dates entranyables de Nadal es consumisca producte de proximitat i de qualitat com és el que engloba la marca Castelló Ruta de Sabor”, ha afirmat la presidenta Marta Barrachina qui, al costat del vicepresident i responsable de l'àrea Turística, Andrés Martínez, ha visitat cadascun dels expositors.

Este aparador gastronòmic de Castelló instal·lat en la plaça Hort dels Corders acull fins diumenge dia 10 els sabors més típics d'esta època a la província amb productes de proximitat i de gran qualitat com l'oli d'oliva, la tòfona, licors, melmelades, embotits o dolços. Així mateix, la programació contempla presentacions de productes i tres showcooking que oferiran els tres restaurants amb Estrella Michelin de la província. El Restaurant Cal Paradís de Vall d'Alba realitzarà una demostració culinària en la vesprada d'este divendres 8 de 19.00 a 20.00 hores, mentre que des del restaurant Atalaya d'Alcossebre ho faran demà dissabte dia 9 d'11.30 a 12.30 hores i el showcooking del diumenge 10 de 12.00 a 13.00 hores estarà a càrrec del restaurant Raúl Resino de Benicarló.

Les empreses participants en esta edició són Radixnostra, La Posteta, Licores Artesanos de Burriana, Mas de Rander, Tomata de Penjar d'Alcalà de Xivert, Productos Geysel, Bolissim, Fruits de la Terra, Croquellanas, Molí La Barona, Cooperativa de Viver, Licora, Olis Lo Canetà, Besalduch Valls, Finca Varona La Vella, Barón d’Alba, Mar Negre, Turrones Barberá i La Somniada.

.

El mercat romandrà obert el divendres 8 i dissabte 9 de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 22.00 hores, mentre que el diumenge 10 l'horari serà de 10.00 a 15.00 hores. “La celebració d'una nova edició d'esta fira forma part de la nostra aposta pels productes de la nostra terra. El turisme gastronòmic és un dels pilars fonamentals de la política turística que duem a terme des de la Diputació i on la marca Castelló Ruta de Sabor està més que consolidada”, ha afirmat la presidenta Marta Barrachina.

En eixe sentit, la Fira de Nadal forma part de la programació dissenyada pel Patronat Provincial de Turisme amb la finalitat de reforçar la marca Castelló Ruta de Sabor sumant la seua presència en fires gastronòmiques a nivell provincial i nacional i aconseguir, així, que el sabor a Castelló es deguste tot l'any.

Reforçar la projecció de la marca Castelló Ruta de Sabor és un dels quatre eixos principals d'actuació del pressupost 2024 del Patronat Provincial de Turisme. Uns comptes que ascendeixen a quasi 9,5 milions d'euros i que tenen la fi de posicionar la província de Castelló com a destinació turística d'excel·lència. A més de Castelló Ruta de Sabor, els comptes 2024 per al Patronat Provincial de Turisme reflecteixen l'aposta de la Diputació de Castelló per reforçar el suport als festivals de música perquè Castelló siga Terra de Festivals; donar més impuls a Castelló com a escenari cicloturístic i un major reforç a les festes de la província. Així mateix, destaca l'import de 1,4 milions d'euros per a continuar potenciant el turisme de sol i platja, major recurs turístic de la província.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador