Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina: “Els 25.000 assistents durant els tres dies d'activitat testifiquen l'èxit de l'II Festival gastronòmic Castelló Ruta de Sabor”

Marta Barrachina: “Els 25.000 assistents durant els tres dies d'activitat testifiquen l'èxit de l'II Festival gastronòmic Castelló Ruta de Sabor”
22 d'Octubre de 2023

Per a la presidenta de la Diputació, “han sigut tres dies en què Vinaròs ha sigut el centre neuràlgic de la gastronomia i el turisme i en els quals hem posat en valor a les empreses, productors i marques que són els vertaders artífexs de la nostra Ruta de Sabor”.

“Els 25.000 assistents durant els tres dies d'activitat testifiquen l'èxit de l'II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor”. Així ho ha afirmat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, al tancament de la tercera i última jornada de l'esdeveniment culinari que des de divendres passat ha reunit a Vinaròs els millors productes i sabors de la província fins a este diumenge.

Han sigut tres dies en què la capital del Baix Maestrat s'ha convertit en l'epicentre de la gastronomia provincial amb l'esdeveniment organitzat per la Diputació de Castelló amb la finalitat de promocionar la qualitat agroalimentària de la província amb un complet programa en el qual els productes de Castelló, els seus agricultors, ramaders, productors, consumidors, cuiners i artesans, entre altres, cobren gran protagonisme.

 

Per a Marta Barrachina, “han sigut tres dies en què, a través del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, Vinaròs ha sigut el centre neuràlgic de la gastronomia i el turisme; tres dies en les quals hem posat en valor a les empreses, productors i marques que són els vertaders artífexs de la nostra Ruta de Sabor”.

 

Com ha explicat la primera presidenta de la Diputació, el nombre d'assistents a esta iniciativa gastronòmica “ha crescut exponencialment” respecte a la primera edició que va tindre lloc a Benicarló en 2022; com també ha crescut el nombre d'activitats programades per a esta segona edició, “sumant atractiu a estes jornades en les quals s'han conjuminat a la perfecció activitats de tota índole el nexe d'unió de la qual ha sigut la gastronomia de la província”.

 

Esta experiència gastronòmica, que ha permés despertar els sentits dels assistents, ha comptat amb la participació de xefs de restaurants amb Estrella Michelin i Sols Repsol que han mostrat la seua destresa en la cuina a través dels ‘showcooking’ i que són: Álvaro Mina (restaurant Mina de Bilbao), Sergio Bastard (La Casona del Judío de Santander), Óscar García (restaurant Baluarte de Sòria), Ignacio Solana (Solana, de Ampuero, Cantàbria), Jeroni Castell (restaurant Les Moles d'Ulldecona, Tarragona), Rafel Muria (restaurant Quatre Molins de Cornudella, Tarragona), Raúl Resino (Raúl Resino de Benicarló), José María Montero (Casa Julen d'Oropesa), Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (restaurant Atalaya de Alcossebre), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs), Miguel Barrera (Cal Paradís de la Vall d'Alba), Luis Valls (El Poblet de València) i Álvaro Salazar (restaurant Voro, de Capdepera, Mallorca).

 

L'esdeveniment ha comptat amb una zona expositiva per als productors assistents, així com zona de restaurants i ‘foodtrucks’, un escenari amb pantalla gegant i cuina per a ‘showcookings’ i presentacions de productes i empreses, a més de tallers, actuacions i espectacles musicals. Així mateix, en esta segona edició la programació s'ha obert al públic infantil amb la realització d'activitats i tallers dirigides als menors, reforçant així l'oferta d'un festival per al gaudi de tots.

 

En el pla local, també ha destacat una zona expositiva on s'han pogut adquirir productes agroalimentaris, plats i tapes pels restaurants associats a ‘Vinaròs Gastronòmic’, que han comptat amb tres espais en els quals s'han anat alternant restaurants de la capital del Baix Maestrat. De la mateixa manera, han sigut present el restaurant Riscla de l'Alcora, el restaurant Julen d'Orpesa. I la ‘foodtruck’ Porcellet de Traiguera.


 

Festival amb projecció de futur

Després del tancament d'esta edició, la màxima representant de la institució provincial ha afirmat que, “el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor ja és un acte més dins de l'estratègia de la Diputació de Castelló per a portar a la província al bressol gastronòmic”.

Eixe èxit collit este cap de setmana aferma un festival amb projecció per a ser un gran aparador per a la gastronomia de Castelló. Així, la iniciativa es repetirà l'any vinent i, com ja va anunciar la presidenta, Alcalà-Alcossebre serà la seu del tercer Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.

 

La marca Castelló Ruta de Sabor és una aposta ferma i decidida d'esta administració del govern provincial per posicionar el patrimoni gastronòmic com un producte turístic de primer nivell que complemente la variada oferta turística de la província. Per eixe motiu, el full de ruta marcat pel Patronat de Turisme per als pròxims anys inclourà accions que tindran com a objectiu principal promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i fer costat al sector primari, a l'agricultura i ramaderia d'este territori, i a tots els sectors de l'hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca, convertint-la en un producte turístic diferenciador.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador