Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Més de 60.000 persones han vist ja el vídeo promocional de la Diputació amb Martín Berasategui

Més de 60.000 persones han vist ja el vídeo promocional de la Diputació amb Martín Berasategui
29 d'Octubre de 2018

Més de 60.000 persones han vist ja el vídeo promocional que ha realitzat la Diputació de Castelló amb el xef Martín Berasategui amb la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor.

29 d'octubre de 2018. Més de 60.000 persones han vist ja el vídeo promocional que ha realitzat la Diputació de Castelló amb el xef Martín Berasategui amb la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor. I és que el Govern provincial ha llançat avui la segona part d'aquesta creativa peça audiovisual de poc més de 4 minuts de duració que posa en valor la qualitat dels productes i la gastronomia de la província.

Una excel·lent acollida que en opinió del diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, confirma “l'interés que desperta la nostra gastronomia, com ens sentim d'orgullosos dels productes i els sabors de la nostra terra. Des del Govern provincial estem convençuts que la posada en valor de la nostra gastronomia no és només un element d'identitat, sinó una potent via de generació de noves oportunitats turístiques i econòmiques per a la província, d'ací que hàgem emprés aquest ambiciós treball amb Castelló Ruta de Sabor”.

En aqueix sentit, el diputat ha assegurat que “aquest vídeo és el nostre reconeixement a tots els cuiners i cuineres de la província i professionals de la gastronomia que dia a dia posen en valor la cuina de Castelló. És una acció que s'emmarca en la nostra posada en valor dels productes autòctons de Castelló Ruta de Sabor i per a potenciar les oportunitats que la gastronomia pot crear als nostres pobles, convençuts que pertanyem al millor rebost de la Mediterrània”.

El vídeo ha tingut una excel·lent acollida, i ja acumula més de 32.100 reproduccions i 60.000 visites a través de la seua difusió en els canals de xarxes socials de la Diputació i YouTube. Sens dubte, una bona mostra de la capacitat d'abast i difusió que tenen aquestes iniciatives promocionals, de la mà d'un prescritor d'excepció, el nou ambaixador dels productes de Castelló Ruta de Sabor, Martín Berasategui.

Una història 'amb molt sabor a la província de Castelló'

Com a homenatge als xefs i restaurants de Castelló que, dia rere dia, posen tota la seua dedicació i cura en la promoció de la nostra gastronomia, la Diputació de Castelló, a través de la marca Castelló Ruta de Sabor, sorprén en aquest vídeo a quatre professionals en representació de tots ells.

La història de la peça audiovisual comença en una furgoneta retolada per a l'ocasió i guiada pel presentador Raúl Puchol, el qual arreplega per sorpresa a cada un dels participants en els seus llocs d'origen (Grau de Castelló, Traiguera, Catí i Nules), no sense abans demanar-los que agafen aquells ingredients que tinguen més a mà. Estupefactes, els cuiners arribaran fins al restaurant de Martín Berasategui a Euskadi, on seran rebuts pel xef.

Allí, els quatre tenen l'oportunitat d'elaborar plats tradicionals de la nostra terra, mentres Martín Berasategui dóna bo compte de la seua qualitat. La carn, el peix i el marisc, la trufa, els cítrics o els productes lactis són una mostra representativa de la rica gastronomia que ofereix la província de Castelló i que es poden veure en aquest vídeo.

Una gran plataforma de posada en valor de Castelló Ruta de Sabor

La incorporació d'un dels millors cuiners del món a la marca Castelló Ruta de Sabor de la Diputació forma part del treball del Govern provincial per donar a conéixer i posar en valor la gastronomia de Castelló com a font de noves oportunitats per als pobles. En aqueix sentit, la Diputació ha anunciat per al pròxim cap de setmana (3 i 4 de novembre) la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor i una intensificació de la promoció de cara a l'últim trimestre de l'any i de cara a la campanya nadalenca.

La creació del producte turístic de Castelló Ruta de Sabor suposa, per primera vegada a més a la província, paquetitzar de forma coordinada amb tots els agents implicats, una xarxa d'experiències turístiques vinculades a la gastronomia.

Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.