Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació impulsa el turisme gastronòmic amb les V Jornades de l'Oli i els Fruits Secs

Diputació impulsa el turisme gastronòmic amb les V Jornades de l'Oli i els Fruits Secs
9 de Novembre de 2018

La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic a la província a través d'unes ja consolidades V Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs des d'aquest pròxim cap de setmana i fins al 16 de desembre.

9 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic a la província a través d'unes ja consolidades V Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs des d'aquest pròxim cap de setmana i fins al 16 de desembre. I és que és una línia estratègica del Govern provincial promoure la posada en valor i el coneixement de la qualitat dels productes autòctons a través de la marca 'Castelló Ruta de Sabor' en què es troben aquests productes emblemàtics de la zona. Un total d'11 restaurants de 7 municipis del Maestrat mostren excel·lents menús completant una atractiva oferta turística.

Tal com ha assegurat el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, “des de la Diputació de Castelló treballem per convertir el sector agroalimentari i el turístic en generadors de riquesa i oportunitats de present i futur per a la nostra terra. Aquest tipus de jornades en què participen més d'un municipi es converteixen en un reclam turístic de primer ordre perquè les visites puguen recórrer el nostre territori i conéixer no sols la nostra gastronomia, sinó que la gastronomia es converteix en el revulsiu que porta a descobrir molt més del patrimoni cultural i natural del nostre territori”.

Les millors matèries primeres conformen excel·lents menús

L'oli, símbol per excel·lència de la dieta mediterrània, té a la província de Castelló un dels seus santuaris i el seu cultiu, junt amb el dels fruits secs, compten amb una llarga tradició en aquests municipis i conformen la sòlida base sobre la qual se sostenen aquestes jornades que estem segurs faran les delícies de les persones aficcionades a la bona taula.

Els menús que presenten els restaurants tenen uns preus entre 15 i 35 euros i en ells es poden degustar plats tant tradicionals, com receptes innovadores que han preparat els restauradors d'aquests municipis. En les Jornades podrem degustar magnífiques receptes com: “Confit d'ànec amb saltat de fruits secs i poma”, “Sopa d'ametles amb llavors i guatla”, “Abadejo al pil pil amb cruixent d'ametla”, “Rellomello amb oli aromatitzat amb parmentier de romer i salsa de fruits del bosc”, “Corder del Maestrat al forn (cuinat a baixa temperatura) amb cuscús de fruits secs”, “Degustació d'olis d'oliva, pa amb oli i sal (guitarra) i pa de llavors”, “Llet fregida amb avellana i ametla”, “Gelat d'oli d'oliva verge”, “Coca d'ametla i mandarina clemenules”, “Gelat de gin-tonic amb arbequí”, “Pastisset de brullo i ametla amb crema de taronja”, ...

La majoria d'aquests menús s'acompanyen de vins de Castelló que mariden perfectament amb els plats que els componen.

Castelló Ruta de Sabor: La bona gastronomia de la província

Aquestes “V Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs” tindran lloc, fins al 16 de desembre, en restaurants dels municipis de Catí, Cervera del Maestre, Culla, les Coves de Vinromà, Rossell, Sant Jordi i Sant Mateu, municipis que, amb la realització d'aquestes jornades, participen d'una verdadera ruta de sabor per la província de Castelló.

A més de degustar la bona gastronomia i participar de tot el que “Castelló Ruta de Sabor” posa a disposició dels amants de la bona taula a través d'aquestes jornades gastronòmiques, proporcionen l'oportunitat de conéixer el ric patrimoni històric i natural d'aquests municipis, passejar pels seus carrers, realitzar-hi compres de productes típics i imbuir-se de l'ambient acollidor en aquests dies de tardor.

Paquetitzar experiències turístiques vinculades a la gastronomia

Les Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs són un bon exemple de com la creació del producte turístic de Castelló Ruta de Sabor suposa, per primera vegada a més a la província, paquetitzar de forma coordinada amb tots els agents implicats, una xarxa d'experiències turístiques vinculades a la gastronomia.

Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.