Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació aposta per la gastronomia provincial amb Castelló Ruta de Sabor

Diputació aposta per la gastronomia provincial amb Castelló Ruta de Sabor
26 de Novembre de 2018

La Diputació de Castelló avança en el servei d'atenció psicològica urgent per a fills i filles de víctimes de violència de gènere.

26 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló avança en el servei d'atenció psicològica urgent per a fills i filles de víctimes de violència de gènere. Després de reunir-se avui amb la Subdelegació del Govern a Castelló per a incloure aquest recurs en els protocols d'actuació i activar-lo a la província de Castelló. Cal tindre en compte que la Diputació ja treballa des de fa més d'un any amb el Col·legi de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana en la formació especialitzada de professionals que podrien atendre aquest servei, i la seua activació requereix de la seua inclusió en els protocols d'actuació de la Guàrdia Civil per a aquest tipus de successos.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “la reunió amb la Subdelegació del Govern és un pas més per a l'activació d'aquest recurs que permetria una assistència psicològica d'urgència davant qualsevol succés de violència de gènere. Un servei que podrà assistir a fills i filles o pares i mares de la víctima i que entenem que des de tots els punts de vista és positiu. Portem dos anys formant els psicòlegs i ara ja toca elevar aquest projecte i aconseguir que la Guàrdia Civil o la Policia Nacional que són els primers que acudeixen davant una situació de violència puguen cridar a aquests psicòlegs d'emergència, siga quina siga l'hora en què es produesca el succés”.

Amb aquesta iniciativa el Govern Provincial dóna un pas més en el seu treball per coordinar tots els recursos disponibles a la província i unir les sensibilitats de tots els agents implicats per a garantir la millor resposta i actuació en els casos de violència de gènere, en la prevenció però també en l'assistència donant cobertura a tots els municipis de la província.  “Sabem que és complicat però necessari incloure aquest recurs als protocols, coneixem que a nivell nacional és més costós, però estem convençuts que a través de la Subdelegació del Govern faran tot el que es puga i trobarem la forma més efectiva de dur a terme aquest projecte i posar en funcionament aquest pioner servei que redunda en la millor atenció de les víctimes secundàries de la violència de gènere a la província”, ha indicat Vicente-Ruiz.

Cal assenyalar que aquest servei estarà considerat com a servei d'urgències 24 hores, realitzant la intervenció psicològica in situ després del succés. La Diputació s'ha fet càrrec ja de la formació especialitzada del personal que atendrà les víctimes secundàries i de finançar el cost d'aquest servei que no està actiu en pràcticament cap altra zona d'Espanya.  Un treball que se suma a la formació que la Diputació dóna també als treballadors i treballadores socials dels equips base dels municipis a través de la Xarxa de Qualitat i Innovació Social. 

III Jornades sobre Violència de Gènere i l'Afectació dels Fills/Filles

Dijous que ve, 29 de novembre el Palau Provincial de la Diputació acollirà la III Jornada sobre Violència de Gènere i l'Afectació dels/les Fills/Filles, organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat i que reunirà desenes de psicòlegs i especialistes en l'atenció a les víctimes per a continuar millorant en aquest sentit. 

Entrega de premis Concurs de Redacció 'Rocío sempre en el cor'

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha participat aquest matí junt amb els impulsors de l'associació AFAVIR, Félix López i Lucía Agredano, en l'entrega de premis del Concurs de Redacció contra la Violència de Gènere 'Rocío sempre en el cor: prou de violència de gènere'.

La iniciativa està especialment adreçada al jovent castellonenc d'entre 14 i 16 anys i en aquesta vuitena edició ha congregat la participació de 114 estudiants de 10 instituts de la província.

El primer premi ha estat entregat a Somaia Tahiri Tahiri, de l'IES Alfred Ayza de Peníscola. El segon premi a Betlem de Marcos Martí, del Col·legi Mare Vedruna Sagrat Cor, i el tercer premi a Júlia Godoy Domingo, l'IES Matilde Salvador de Castelló.