Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Castelló Ruta de Sabor rep desenes de sol·licituds d'adhesió

Castelló Ruta de Sabor rep desenes de sol·licituds d'adhesió
4 de Maig de 2019

La marca de productos Castelló Ruta de Sabor que impulsa la Diputación de Castellón está recibiendo en las últimas fechas decenas de solicitudes tanto de productores como de establecimientos turísticos de la provincia que ven en este elemento de diferenciación una oportunidad para mejorar la venta de sus productos

4 de maig de 2019. La marca de productes Castelló Ruta de Sabor que impulsa la Diputació de Castelló està rebent en les últimes dates desenes de sol·licituds, tant de productors com d'establiments turístics de la província que veuen en aquest element de diferenciació una oportunitat per a millorar la venda dels seus productes. Un auge de l'interés del sector agroalimentari i turístic per la marca que també s'està percebent durant aquest cap de setmana en el desenvolupament de la II Fira Gastronòmica d'Alcossebre, que aposta per un complet programa per a donar a conéixer i difondre els productes de Castelló Ruta de Sabor.

El diputat provincial de Desenrotllament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “la marca s'està consolidant i cada dia són més tant els productors com els consumidors els que la coneixen i confien en ella. Això ens està ajudant a posicionar Castelló Ruta de Sabor com un element d'identitat de la qualitat gastronòmica de la província de Castelló, amb un fort arrelament a la nostra terra, ja que recordem que és a més un producte turístic que cada dia compta amb més adeptes”.

Així, cal tindre en compte que un total de 115 empreses de la província són ja ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor: agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders.

A més hi ha ja un total de 99 productors adherits amb més de 250 productes d'un total de 15 sectors agroalimentaris diferents.

Una implantació de la marca que, segons l'opinió del diputat, “està ajudant a generar noves oportunitats econòmiques als establiments i centres de producció ubicats als nostres pobles. El turisme gastronòmic és una tendència en alça que obri noves oportunitats de futur tal com ja estem comprovant”.

II Fira Gastronòmica d'Alcossebre

Els grans protagonistes de la II Fira Gastronòmica d'Alcossebre estan sent des d'ahir els showcookings. Avui dissabte 4 de maig, a les 11.30h, tindran lloc un showcooking a càrrec d'alumnes del CdT de Castelló amb productes de Castelló Ruta de Sabor. A les 17.00h, els cuiners del restaurant Talaia Emmanuel Carlucci i Alejandra Ferrador també oferiran una demostració i els seguiran, a les 18.00h, Marc Martorell i Dany Silva del restaurant Gaudir. Ambdós restaurants s'ubiquen a Alcossebre. El diumenge 5 de maig, a les 11.00h, showcooking a càrrec de Paco González, acompanyat per Beatriz González del blog "Comisqueros". A les 17.30h, showcooking del cuiner Modest Fabregat del restaurant Serra d'Irta i, finalment, a les 18.30 h, demostració a càrrec de Nico Barreda del restaurant de Pou de Beca.

Els tastos s'iniciaran el dissabte a les 19.00h, amb un tast popular de vins negres Castelló Ruta de Sabor maridada amb formatges Tot de Poble, a càrrec de Juan Carlos Pavía i Oscar Sales. El diumenge, a les 12.00h, el tast serà de vins blancs Castelló Ruta de Sabor, per Carlos García, gerent del restaurant Òpal d'Orpesa.

Les demostracions i tastos tindran lloc a la zona habilitada en la mateixa fira, en el carrer Rench. L'ambient festiu es completarà amb els concerts a càrrec de The B.Wild i Simago Lemons. A més, els restaurant i bars participants en les Jornades Gastronòmiques, paral·leles a la fira, continuen oferint els seus menús i tapes basats en productes de Castelló Ruta de Sabor.