Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Santi Pérez exposarà en el Espaitec els avanços registrats en matèria de traçabilitat pels productes de Castelló Ruta de Sabor

Santi Pérez exposarà en el Espaitec els avanços registrats en matèria de traçabilitat pels productes de Castelló Ruta de Sabor
14 de Juny de 2020

El diputat provincial de Desenvolupament Rural i Acció Contra la Despoblació, Santi Pérez, participarà dimecres que ve en la presentació del seminari sobre traçabilitat en el sector primari que organitza el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec). En la seua intervenció es referirà als passos que està donant la marca Castelló Ruta de Sabor per a millorar la qualitat dels seus productes i aconseguir que resulten més competitius i introduïsquen paràmetres de valor afegit. Pérez compartirà presentació amb el director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, David Torres.

Es tracta d'una cita important perquè l'actual normativa sobre la traçabilitat d'aliments no aborda detalladament com s'ha de procedir per a garantir la seguretat de la cadena de valor dels aliments. No obstant això, en el sector primari ja són realitat tecnologies com blockchain i internet de les coses (IOT) per la seua capacitat per a aportar solucions en temps real per a garantir la seguretat en tot el procés de producció, distribució i venda. Aquest webinar gratuït té entre els seus objectius mostrar casos reals d'aplicació d'aquestes tecnologies per a millorar la traçabilitat en la cadena de valor del sector primari.

La jornada comptarà amb la participació d'experts que ajudaran a descobrir el blockchain aplicat al sector primari i com aquesta tecnologia pot afavorir la transparència dels processos, la seguretat de les transaccions i la seua inalterabilitat. També s'explicarà que la traçabilitat ajuda a millorar la capacitat de resposta enfront de situacions d'emergència.

La jornada es dirigeix a les persones interessades en la innovació aplicada al sector primari, amb atenció especial a l'agricultura i la ramaderia. També resulta d'interés per als responsables de les administracions públiques i els professionals i les associacions vinculades al sector primari, així com per a les empreses innovadores que treballen en el desenvolupament de les tecnologies aplicades al sector.

Per motius d'aforament de la plataforma, per a participar és necessari realitzar la inscripció prèvia a través d'aquest formulari (https://forms.gle/vE1m79r2k6uXXFMb6) abans del dimarts 16 de juny de 2020.