Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Moliner recolza a Berlín la labor comercial de la citricultura castellonenca

Moliner recolza a Berlín la labor comercial de la citricultura castellonenca
7 de Febrer de 2018

El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, respalda en Berlín la labor comercial de los empresarios castellonenses para abrir nuevos mercados en el sector citrícola.

7 de febrer. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, recolza a Berlín la labor comercial de l'empresariat castellonenc per a obrir nous mercats en el sector citrícola. La seua participació en la fira Fruit Logística es contextualitza en la permanent labor de suport que realitza el Govern provincial als sectors productius de la província, per tal de potenciar les seues oportunitats de desenvolupament i generació d'ocupació que revertesquen en riquesa i qualitat de vida per a la gent de Castelló. Fruit Logística és la fira més important d'Europa, clau per a fomentar les exportacions del fruit castellonenc.

Moliner ha posat en valor que “Castelló és el primer productor mundial de clementines, el primer exportador. Estem exportant i venent a tots els racons del món el 70% de la producció que es fa a la província. I avui ací la Diputació congrega en aquest estand en la fira de Berlín tots els productors de Castelló”.

El president està mantenint diverses reunions junt amb representants de l'Associació Professional d'Exportadors de Fruits de la Província de Castelló (Asociex), que engloba 109 empreses productores i comercialitzadores de cítrics de la província i que comercialitzen 1,2 milions de tones d'aquest fruit, la major part adreçades a l'exportació.

En aquest sentit, ha assegurat que “treballem per a recolzar-los, per a estar al seu costat, i per a demostrar-li al món que el producte que tenim és extraordinari, un producte que mereix créixer en valor i que aquest augment en el seu valor repercutesca en que el citricultor puga obtindre més beneficis del cultiu de la taronja. Ens sentim profundament orgullosos de l'herència que rebem de ser una terra agrícola, i avui volem convertir-la en una oportunitat de futur i que no sols es pense en la nostàlgia quan es pense en l'agricultura sinó que també es pense en una oportunitat de futur per a la nostra terra”.

Cal assenyalar que la Diputació aporta 30.000 euros que contribuiran a implementar el conjunt d'accions que aquest col·lectiu ha previst en la fira per tal de consolidar les exportacions.

Un sector que manté 25.000 ocupacions a la província

En aquest sentit, és important assenyalar algunes xifres que dimensionen la capacitat del sector a la província: 25.000 persones actualment empleades d'elles, 16.500 treballen en el camp, 8.200 en els magatzems de producte i 700 en oficines.

Les empreses associades en Asociex preveuen entorn dels 1.000 contactes comercials fruit de la seua participació en Fruit Logística fins a divendres que ve, ja que en edicions anteriors van complir satisfactòriament els objectius inicials, executant-se en un 90 %.