Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina enaltix els valors d'identitat de les tradicions castellonenques en la celebració de Santa Quitèria a Almassora

Marta Barrachina enaltix els valors d'identitat de les tradicions castellonenques en la celebració de Santa Quitèria a Almassora
22 de Maig de 2024

La presidenta de la Diputació assistix als actes en el dia de la patrona del municipi, i destaca “la importància que té preservar els ritus i costums dels nostres pobles, perquè fan a la nostra província atractiva i singular”.

En la festivitat de Santa Quitèria d'Almassora, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit els valors d'identitat de les tradicions dels municipis de la província. “Les festes i costums dels nostres municipis són l'orgull de ser de la província de Castelló, són les que ens donen identitat i singularitat”, ha ressaltat la dirigent provincial.

La presidenta de la institució provincial ha assistit este matí a la jornada central dins de les festes patronals a Almassora i ha destacat “la importància que té preservar els ritus i tradicions dels nostres pobles, perquè fan a la nostra província atractiva i singular”.

Per a Marta Barrachina, “les festes són una mostra de nosaltres, del nostre passat i també del nostre futur, formen part de la vida dels nostres pobles, perquè es genera un corrent de germanor i convivència entre tots els assistents, units pel significat de les seues festes”.

“Darrere d'esta celebració en honor a Santa Quitèria s'amaga un poble sencer orgullós dels seus orígens”, ha assenyalat la màxima representant de la institució. En este sentit, ha felicitat els veïns i veïnes d'Almassora per “l'esforç que fan any rere any per mantindre el seu llegat històric i cultural” i els ha convidat que el continuen fent perquè “no sols conserven les seues tradicions, sinó que també transmeten a altres generacions esta festivitat”.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha assistit a la missa solemne en honor a la patrona Santa Quitèria i, a continuació, ha visitat, al costat de la reina de les festes, la cort d'honor i les autoritats municipals, l'espai exterior la residència municipal Vicente Vilar Morellá. Finalment, la dirigent provincial ha acudit al tradicional repartiment d'arròs de Les Calderes, festa declarada d'Interés Turístic Provincial. “Una festa que rememora la solidaritat de la nostra gent cap a aquells que més ho necessiten i que retrata eixe cor generós i hospitalari de la gent d'Almassora”, ha conclòs Marta Barrachina.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador