Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Martín Berasategui inaugurarà la I Fira Castelló Ruta de Sabor

Martín Berasategui inaugurarà la I Fira Castelló Ruta de Sabor
28 d'Octubre de 2018

Martín Berasategui, el cuiner amb més estreles Michelin d'Espanya i imatge de la marca gastronòmica de la Diputació Castelló Ruta de Sabor, participarà activament en els actes amb motiu de la I Fira de Turisme Gastronòmic organitzada pel Govern provincial.

28 d'octubre de 2018. Martín Berasategui, el cuiner amb més estreles Michelin d'Espanya i imatge de la marca gastronòmica de la Diputació Castelló Ruta de Sabor, participarà activament en els actes amb motiu de la I Fira de Turisme Gastronòmic organitzada pel Govern provincial. Com a preludi a aquest esdeveniment, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre en la plaça de Les Aules, el xef donostiarra assistirà en un acte denominat De tardeo amb Martín Berasategui, amb productors i restauradors de tota la província. En la trobada, que es durà a terme el divendres 2 per vesprada en el pati de les Aules de la Diputació, els professionals de la gastronomia podran conéixer i intercanviar impressions amb Berasategui.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que “aquesta jornada pretén potenciar totes les sinergies entre totes les persones que diàriament fan la gastronomia provincial amb el nou banderer nacional i internacional de Castelló Ruta de Sabor. Es tracta de sumar esforços entre tots per a fer d'aquesta fira la gran trobada de la gastronomia provincial de què tan orgullosos ens sentim la gent de la província”.

D'altra banda, el dissabte 3 de novembre al migdia, Martín Berasategui també assistirà en la inauguració de la fira i podrà conéixer en primera persona tots els productors i establiments que exposaran en aquesta. En la seua estada a la província, Berasategui aprofitarà per a visitar i posar en valor un territori gastronòmic que coneix a la perfecció des de fa anys, perquè és consumidor habitual dels millors productes de Castelló, que utilitza en els seus restaurants.

Unes quantes zones i una única proposta: consumir productes de Castelló

Cal tindre en compte que la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor comptarà amb una àmplia zona de casetes comercials que conformaran una zona de venda de producte de la província Castelló. Per a això la Diputació està ultimant la programació d'un complet pla d'activitats que englobarà des de showcookings o tallers fins a degustacions

Amb això, el Govern intensifica la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d'una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles. I és que els municipis i les empreses turístiques tindran una altra zona on mostrar el seu catàleg d'experiències turístiques vinculades als productes autòctons.

En aqueix sentit, Roig ha insistit en el fet que “la fira servirà per a generar nous ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, perquè servirà per a comprovar i donar a conéixer al propi sector turístic i a milers de persones que a la província tenim el millor rebost de la Mediterrània i experiències turístiques que valen molt la pena i que ens porten a posar en valor el nostre patrimoni cultural i natural”.

Una marca ben consolidada

Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.