Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

La Diputació promociona la tòfona provincial en el centre de València

La Diputació promociona la tòfona provincial en el centre de València
24 de Febrer de 2018

La Diputació de Castelló introdueix avui la tòfona de la província a València a través d'un reeixit 'Mercat de la Tòfona Negra Castelló Ruta de Sabor' que es desenvolupa en el Mercat de Colom de la capital del Túria.

 

24 de febrer. La Diputació de Castelló introdueix avui la tòfona de la província a València a través d'un reeixit 'Mercat de la Tòfona Negra Castelló Ruta de Sabor' que es desenvolupa en el Mercat de Colom de la capital del Túria. Aquesta nova iniciativa del Govern provincial respon al seu treball per divulgar i posar en valor aquest preat fong amb l'objectiu de potenciar el seu benefici i oportunitats de desenrotllament en els municipis de l'interior de la província en què es cultiva d'acord amb la marca de productes autòctons que impulsa, Castelló Ruta de Sabor.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “l'acollida del públic està sent molt bona, i ara el que esperem és que aquesta activitat contribuïsca a fomentar el consum de la trufa en un mercat amb tantes oportunitats com obri el de València, amb una població important. Volem que el coneixement de la trufa i el seu consum revertisca en el màxim de benefici per als nostres pobles”.

En aquest sentit, ha indicat a més que “aquesta acció que impulsem des de la Diputació respon a la petició dels productors i municipis de l'interior de la necessitat que hi ha de donar a conéixer les qualitats i possibilitats gastronòmiques de la trufa per a incentivar el seu consum entre la pròpia gent de València”.

És per això que la Diputació ja va organitzar el I Mercat de la Trufa per primera vegada en el centre de Castelló, en la plaça de les Aules, amb un autèntic èxit d'assistència i venda de producte, i ara ha traslladat aquesta iniciativa al centre de València.

Fins al mercat, que començarà a les 10:30 hores del dissabte, es desplaçaran avui productors de Benassal, El Toro, Barraques, la Todolella, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, la Pobla de Benifassà i les Coves de Vinromà. En ell es podrà adquirir trufa fresca i una àmplia gamma de productes hi derivats, com ara olis, conserves, patés, formatges i embotits trufats, licors, a més d'experiències turístiques entorn de la 'tuber melanosporum'. De la mateixa manera, en el recinte s'exposarà una recopilació de fotos que mostrarà a la persona visitant el ric rebost provincial.

Roig ha destacat que “el Mercat de Colom de València és un lloc idoni per a donar a conéixer, no sols aquest producte tan preat que genera tantes oportunitats per a l'interior de Castelló, sinó també un territori amb un gran potencial i una oferta turística única entorn de la gastronomia.

El Mercat de Colom

El Mercat de Colom de València va ser inaugurat en 1916 i s'emplaça en una de les zones de major activitat comercial i el centre vital de la ciutat. La seua restauració va rebre el premi Europa Nostra en 2003, creant un marc elegant conservant la seua estètica modernista i convertint-lo en un recurs turístic de primer ordre. En el seu interior es troben diferents botigues gurmet, cafeteries, orxateries i restaurants amb estrela Michelin.