Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

La Diputació impulsa el consum de la cirera autòctona

La Diputació impulsa el consum de la cirera autòctona
30 de Maig de 2018

La Diputació de Castelló impulsa a través de Castelló Ruta de Sabor el consum i posada en valor de la cirera de la província com un element generador de noves oportunitats de desenrotllament als municipis de la província i activador del turisme d'interior.

30 de maig.La Diputació de Castelló impulsa a través de Castelló Ruta de Sabor el consum i posada en valor de la cirera de la província com un element generador de noves oportunitats de desenrotllament als municipis de la província i activador del turisme d'interior. Així, el Govern provincial col·laborarà amb la celebració aquest pròxim cap de setmana de les fires comercials de la cirera que tindran lloc a la Salzadella i Caudiel. Els dos esdeveniments compten amb una àmplia programació complementària que permetrà les visites gaudir de multitud d'experiències que els donaran a conéixer aquestes zones de l'interior de la província. 

El president provincial, Javier Moliner, ha conegut avui a la Salzadella el treball que es desenvolupa al municipi amb els preparatius per a la fira del pròxim cap de setmana. “Avui hem comprovat com la població està bolcada amb els preparatius de la Fira de la Cirera com amostra del suport del Govern de la província a una de les activitats tradicionals del nostre sector primari més arrelat a la nostra terra, amb un producte del què ens sentim molt orgullosos i que porta el nom de Castelló junt amb el nom de la Salzadella als millors mercats i les millors taules del nostre país”. 

En aqueix sentit, el treball conjunt que la Diputació du a terme junt amb ajuntaments i productors a través de Castelló Ruta de Sabor està permetent que cada vegada més la població castellonenca valore més positivament els productes autòctons, millore el seu consum i això repercutesca en riquesa per als pobles.

“Estracta que aquesta posada en valor i difusió dels productes de Castelló revertesca en riquesa per als nostres pobles, perquè cada vegada hi haja més oportunitats per als que decideixen quedar-se en aquest entorn rural a desenvolupar els seus projectes laborals i familiars”, ha conclòs el president. 

La Fira de la Cirera de la Salzadella

La desena edició Fira de la Cirera de la Salzadella concentrarà els pròxims dies 2 i 3 de juny multitud d'activitats entorn de la venda i promoció de les distintes varietats de cirera cultivades a la zona. 

Una oferta a què se sumarà la dels productes derivats de la cirera com a melmelades, licors o postres elaborats amb aquest fruit, entre altres. Durant tot el cap de setmana el municipi s'omplirà d'actuacions itinerants, tallers, activitats per a xiquets i com a novetat l'espai de Caça i Natura.

Fira de la Cirera de Caudiel

La Fira de la Cirera de Caudiel omplirà durant el pròxim cap de setmana els carrers d'aquesta localitat de l'Alt Palància amb les extraordinàries varietats de cirera que es produeixen al municipi. 

Un producte que podran degustar totes les visites de forma gratuïta si visiten la mostra, i que també podran adquirir comprant a qualsevol dels nombrosos llocs que s'instal·laran. Un altre dels atractius de la fira és el mercat ambulant artesanal, amb molts productes elaborats de forma tradicional.