Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació suma 115 embaixadors a Castelló Ruta de Sabor-copia

Diputació suma 115 embaixadors a Castelló Ruta de Sabor-copia
4 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en la seua aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles.

4 d'octubre. La Diputació de Castelló ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en la seua aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha entregat avui els certificats d'ús de la marca del producte turístic Castelló Ruta de Sabor a les primeres primeres empreses vingudes des de tots els racons de la província i de tots els sectors: agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders.

“Estem immersos a aprofitar tots els recursos de què ens sentim orgullosos la gent de Castelló per a reforçar l'experiència de Castelló Ruta de Sabor per a generar així noves oportunitats per al nostre empresariat i pobles”, ha assenyalat Moliner, qui ha fet insistència en el fet que “fins ara ens havíem quedat en les dues primeres paraules, treballant al territori i en el del sabor, reunint els productes de major qualitat. Ara és moment de culminar el projecte i passar a treballar la ruta, l'experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”.

Cal assenyalar que la Diputació ja ha obert la segona convocatòria per a incorporar noves empreses i municipis al producte turístic. Cal tindre en compte que aqueixa incorporació no és immediata, perquè cada producte o empresa és sotmesa a una rigorosa auditoria per a garantir el compliment dels estàndards de qualitat requerits per a entrar a formar part de Castelló Ruta de Sabor.

Paquetitzar una xarxa provincial d'experiències entorn de la gastronomia

La creació del producte turístic de Castelló Ruta de Sabor suposa, per primera vegada a la província, paquetitzar de forma coordinada amb tots els agents implicats, una xarxa d'experiències turístiques vinculades a la gastronomia.

Tal com ha assenyalat Moliner, “es tracta d'una ruta única que comprén centenars de productes amb una qualitat i sabor excepcional, però també comprén una ruta de paisatges, patrimoni, cuina, artesania, tradicions i història”.

La creació del producte turístic Castelló Ruta de Sabor contempla en el seu desenrotllament tècnic, a més de la creació de material promocional com el gastromapa Castelló Ruta de Sabor, el desenrotllament d'un Pla de Màrqueting i Social Mitjà del producte turístic. Inclourà a més la planificació d'accions promocionals com a jornades gastronòmiques, esdeveniments, assistència a fires o rutes gastronòmiques entre altres.

Cal tindre en compte que la creació del producte turístic gastronòmic i d'agroturisme 'Castelló Ruta de Sabor' és de caràcter estratègic sectorial i en convergència amb el document marc 'Pla estratègic de turisme 2016-2020' de la Diputació, principal full de ruta d'actuació turística del Govern provincial i consensuat amb empresariat del sector i municipis.

Una marca consolidada amb quatre anys de TRAJECTÒRIA

Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productes de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.

“És una marca que mostra al món que a Castelló tenim el millor rebost de la Mediterrània. Una marca que desperta el nostre sentiment de pertinença a aquesta terra única i ens invita a triar Castelló per a la nostra taula”.

Totes les empreses interessades a participar en aquest producte turístic han d'omplir el formulari d'adhesió o posar-se en contacte amb el departament de Desenrotllament Rural de la Diputació. Tota la informació està disponible en el portal web de la marca, en www.castellorutadesabor.es