Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació portarà els productes de Castelló Ruta de Sabor a Madrid Fusión

Diputació portarà els productes de Castelló Ruta de Sabor a Madrid Fusión
21 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló exhibirà en la prestigiosa Madrid Fusión la riquesa gastronòmica de la província a través de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor amb l'objectiu de posicionar la gastronomia castellonenca entre els millors xefs del nostre país

20 de gener de 2019. La Diputació de Castelló exhibirà en la prestigiosa Madrid Fusión la riquesa gastronòmica de la província a través de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor amb l'objectiu de posicionar la gastronomia castellonenca entre els millors xefs del nostre país. Així, després de la seua participació en FITUR, el Govern provincial continuarà en la XVII Cima Internacional de Gastronomía Reale Seguros Madrid Fusión 2019, els pròxims dies 28, 29 i 30 de gener donant a conéixer i posant en valor la gastronomia provincial com a font de noves oportunitats econòmiques per als municipis castellonencs.

Cal tindre en compte que Madrid Fusión és la cita gastronòmica professional internacional més important que se celebra a Espanya enguany i reuneix cada any prop de 2.000 congressistes, a més dels millors xefs tant de l'àmbit nacional com de tot el món, que donen a conéixer les tendències i treballs que es duen a terme dins del panorama gastronòmic d'alt nivell, així com dels productes de qualitat. Durant tres dies,  prestigiosos cuiners de la talla de Ferran Adrià, Ricard Camarena  o Quique Dacosta, participaran en ponències i altres activitats entorn dels foguers.

Castelló Ruta de Sabor estarà present a Madrid Fusión amb un estand en la zona 'Assaboreix Espanya' i comptarà amb diferent material promocional i una pantalla amb audiovisuals. A més de donar cobertura a desenes de productors castellonencs, donarà a conéixer l'extens rebost amb què compta la província i posicionar-la com a destinació gastroturística. Molt present estarà el gastromapa editat pel Govern provincial on figuren els establiments, empreses i entitats públiques que ja formen part del producte turístic Castelló Ruta de Sabor.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que “estem duent a terme una completa estratègia de promoció i de consolidació de la marca Castelló Ruta de Sabor, i com a part d'aqueixa estratègia participem en aquests esdeveniments especialitzats. Es tracta de donar a conéixer les virtuts dels productes de Castelló entre els públics prioritaris, com són els millors cuiners d'Espanya, que són els grans prescriptors. En la fira poden provar els productes, rebre tota la seua informació i conéixer directament el seu lloc d'origen i el procés de producció que segueix la seua elaboració”.

Cal tindre en compte que aquest espai que la Diputació procura als productors castellonencs comptarà amb instal·lacions i equipament per a dur a terme reunions comercials i estarà a disposició de les desenes de productors que es desplaçaran a Madrid.

La dualitat mar i muntanya, atractiu també en la gastronomia

La dualitat i convivència de l'entorn marítim amb el muntanyós en un mateix territori és l'element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l'hora de promocionar la destinació en les fires turístiques i també gastronòmiques adreçades al públic nacional.

Així, productes propis d'alta muntanya com la trufa, les carns, els vins, olis i les aigües minerals combinen a la perfecció amb els millors mariscos, les taronges i altres hortalisses i verdures com la carxofa i la tomata de penjar. “Una diversitat gastronòmica amb un nivell de qualitat molt difícil de superar i al qual hem de traure el màxim partit per al nostre territori. No en va, alguns dels xefs amb què hem parlat ens han dit que Castelló té el millor rebost de la Mediterrània, així que treballem per ella”, ha indicat Roig.