Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació inclou 60 productors de la província en la I Fira Castelló Ruta de Sabor

Diputació inclou 60 productors de la província en la I Fira Castelló Ruta de Sabor
25 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló preveu incloure prop de 60 productes gastronòmics de la província en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que tindrà lloc els pròxims 3 i 4 de novembre en el cèntric carrer Cavallers de Castelló i la plaça de les Aules on s'ubica el Palau Provincial.

25 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló preveu incloure prop de 60 productes gastronòmics de la província en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que tindrà lloc els pròxims 3 i 4 de novembre en el cèntric carrer Cavallers de Castelló i la plaça de les Aules on s'ubica el Palau Provincial. I és que el Govern provincial de Javier Moliner concep aquesta ambiciosa iniciativa com un innovador aparador comercial per a potenciar el consum de producte i turístic gastronòmic castellonenc com a gran arrancada a la campanya nadalenca.

Així ho assegura el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, immers en l'organització de l'esdeveniment. “Estem cuidant tots els detalls per a crear l'atmosfera més atractiva perquè aqueixos dos dies el centre de la nostra capital respire Castelló Ruta de Sabor. Serà l'oportunitat de degustar i adquirir els millors productes de la nostra gastronomia en un mateix espai a l'aire lliure”.

Cal tindre en compte que la primera edició d'aquesta convocatòria ha despertat molt interés entre el sector gastronòmic provincial, especialment després de conéixer-se la incorporació del xef Martín Berasategui com a gran ambaixador de la marca que impulsa la Diputació de Castelló.

De fet, el diputat ha indicat que “Martín Berasategui és ja un gran coneixedor dels productes de la nostra província, i els porta utilitzant des de fa anys en la seua cuina. Així que comptar amb l'ajuda d'un dels millors cuiners del món per a donar a conéixer la qualitat dels nostres productes és, sens dubte, un aval de prestigi i qualitat que li atorga més valor a tot el treball que estem fent de la mà de productors i prescriptors de la província per donar a conéixer a nivell nacional la província com el millor rebost de la Mediterrània”.

Unes quantes zones i una única proposta: consumir productes de Castelló

Cal tindre en compte que la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor comptarà amb una àmplia zona de casetes comercials que conformaran una zona de venda de producte de la província Castelló. Per a això la Diputació està ultimant la programació d'un complet pla d'activitats que englobarà des de showcookings o tallers fins a degustacions

Amb això el Govern intensifica la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d'una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles. I és que els municipis i les empreses turístiques tindran una altra zona on mostrar el seu catàleg d'experiències turístiques vinculades als productes autòctons.

En aqueix sentit, Roig ha insistit en el fet que “la fira servirà per a generar nous ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, perquè servirà per a comprovar i donar a conéixer al propi sector turístic i a milers de persones que a la província tenim el millor rebost de la Mediterrània i experiències turístiques que valen molt la pena i que ens porten a posar en valor el nostre patrimoni cultural i natural”.

Una marca ben consolidada

Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.