Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació impulsa les I Jornades de Portes Obertes de Centres de Producció

Diputació impulsa les I Jornades de Portes Obertes de Centres de Producció
13 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló impulsa les I Jornades de Portes Obertes de Centres de Producció Castelló Ruta de Sabor durant la Setmana Santa com a part del seu treball per la posada en valor de la gastronomia provincial també com a atractiu turístic

13 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló impulsa les I Jornades de Portes Obertes de Centres de Producció Castelló Ruta de Sabor durant la Setmana Santa com a part del seu treball per la posada en valor de la gastronomia provincial també com a atractiu turístic. Els pròxims dies 19, 20 i 21 d'abril, la formatgeria Tot de Poble de les Coves de Vinromà acollirà la primera edició de les Jornades de portes obertes a centres de producció Castelló Ruta de Sabor. Es tracta d'una iniciativa pionera que naix dels propis productors adherits a la marca gastronòmica de la Diputació i que busca acostar consumidors i consumidores als processos d'elaboració artesanal dels productes alimentaris de la província.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que “aquesta activitat està alineada amb el Producte Turístic Castelló Ruta de Sabor que s'articula a manera de xarxa provincial, de la què formen part empreses productores, sector turístic, ajuntaments i la pròpia Diputació de Castelló, a fi d'organitzar i estructurar tota l'oferta de serveis relacionats amb la gastronomia local, dinamitzant l'activitat turística mitjançant propostes atractives que impulsen fluxos turístics de la costa a l'interior”.

És per això que Roig ha subratllat que “aquesta iniciativa reforça el vincle de connexió que tenim tota la hent de Castelló amb la nostra terra i s’adreça a que trobem propostes turístiques de primera qualitat basades en la divulgació i posada en valor del nostre patrimoni gastronòmic”.

En aquestes primeres jornades, les visites podran accedir a la instal·lacions de la granja i la formatgeria, conéixer com s'elaboren els formatges que produeix aquesta empresa i participar de tastos de vins de la IGP de Castelló, oli, tomata, pernil o forn gràcies a la col·laboració d'altres productors i restauradors de la zona.

Generar riquesa amb la posada en valor de la gastronomia castellonenca

Cal assenyalar que la Diputació ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en aquesta aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles.

Els perfils d'aquesta xarxa de producte turístic els conformen agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders.

“Estem culminant el projecte en passar ja a treballar la ruta, l'experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”, ha indica el diputat.