Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació impulsa la VII Fira del VI de les Useres com a reclam turístic

Diputació impulsa la VII Fira del VI de les Useres com a reclam turístic
8 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló farà de la gastronomia un reclam turístic i de dinamització dels pobles de l'interior a través de la seua marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor amb el seu impuls a la VII Fira del VI de les Useres

8 de maig de 2019. La Diputació de Castelló farà de la gastronomia un reclam turístic i de dinamització dels pobles de l'interior a través de la seua marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor amb el seu impuls a la VII Fira del VI de les Useres. Durant els pròxims dies 11 i 12 de maig aquest municipi de l'Alcalatén s'omplirà d'activitats entorn de la tradicional producció de vi que es desenvolupa a la zona, incloent-hi fins a 10 tastos oberts a tot el públic.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “ajudem els pobles a generar noves oportunitats a través de la posada en valor i divulgació de la seua gastronomia i els seus productes de qualitat. El vi centrarà a les Useres l'activitat de multitud d'expositors, així com una programació complementària específicament adreçada a enriquir l'experiència de visitar aquest municipi i descobrir els atractius turístics que té l'interior de Castelló”.

Així, en la programació d'aquest cap de setmana no faltará la tradicional degustació de vi dels cellers locals. A més, també es duran a terme els tradicionals tastos de vins a càrrec d'experts del sector. En els diferents estands disposats amb motiu de la fira, es podran  comprar i degustar una gran varietat de productes de la gastronomia  provincial: formatge artesà, embotits, 'tombet', oli d'oliva, i es comptarà amb articles d'artesania, tots ells vinculats amb el món del vi o l'alimentació.

Una marca consolidada que atrau l'interés de productors

Així, cal tindre en compte que un total de 115 empreses de la província són ja ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor: agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders.

A més hi ha ja un total de 99 productors adherits amb més de 250 productes d'un total de 15 sectors agroalimentaris diferents.

Una implantació de la marca que, segons l'opinió del diputat, “està ajudant a generar noves oportunitats econòmiques als establiments i centres de producció ubicats als nostres pobles. El turisme gastronòmic és una tendència en alça que obri noves oportunitats de futur tal com ja estem comprovant”.