Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació impulsa el turisme gastronòmic a Alcalà de Xivert a con la II Fira Gastronòmica-copia

Diputació impulsa el turisme gastronòmic a Alcalà de Xivert a con la II Fira Gastronòmica-copia
23 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló i l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre impulsen el turisme gastronòmic al municipi amb la convocatòria els pròxims dies 3, 4 i 5 de maig de la II Fira Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor

23 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló i l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre impulsen el turisme gastronòmic al municipi amb la convocatòria els pròxims dies 3, 4 i 5 de maig de la II Fira Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor. Es tracta d'una iniciativa que consolida el treball del consistori per generar producte turístic gastronòmic al seu municipi i que s'alinea perfectament en la línia oberta d'actuació de la Diputació de Castelló amb el producte turístic de Castelló Ruta de Sabor.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha posat l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert com a “exemple del que estem promovent des de la Diputació amb el producte turístic Castelló Ruta de Sabor. Portem temps treballant, de la mà dels productors locals, en la creació de producte turístic vinculat a la seua gastronomia. I aquesta fira camina en la mateixa línia d'iniciatives que ja tenim consolidades com és el cas de la Fira de la Tomata de Penjar o de la inclusió de cinc productes del seu poble en Castelló Ruta de Sabor. Des de la Diputació reconeixem aqueix esforç i els ajudem per segon any consecutiu amb aquesta iniciativa, que pretén consolidar aqueixa línia de desenvolupament de producte turístic gastronòmic per a continuar generant activitat turística fora de la temporada estival”.

En aqueix sentit ha expressat també l'alcalde d'Alcalà de Xivert i diputat provincial, Francisco Juan Mars qui ha agraït que la Diputació “impulse aquest esdeveniment amb la presència de la marca Castelló Ruta de Sabor, perquè aquesta segona edició suposa la consolidació d'una fira que atrau riquesa i dinamisme a través de la qualitat dels nostres productes”.

I és que la Fira Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor permitirá que durant dos dies el carrer Rech de la localitat es convertesca en un excel·lent aparador per a degustar i adquirir els millors productes de la terra. L'esdeveniment reunirà més de vint casetes, en les què es podrà trobar formatges, olis, pastes i forn tradicional, cerveses artesanes… A més, també comptarà amb música en directe, showcookings i tastos de vins.

Una rica programació d'activitats paral·leles

De la mateixa manera, com a complement a la fira, Alcossebre también acollirà les II Jornades Gastronòmiques ‘Castelló Ruta de Sabor’ del 27 d'abril al 5 de maig. Un total de 12 establiments locals han preparat per a l'ocasió menús complets i tapes, elaborats íntegrament amb productes adherits al projecte del Govern provincial.

‘Secret a la planxa amb salsa de torró Agut de Benlloch’, ‘Pastisset de carxofa de Benicarló, tomata de penjar d’Alcalà de Xivert i formatge de Catí’ o ‘Croquellanes d'olla’, són només una xicoteta mostra de les exquisides elaboracions que es podran trobar en aquestes jornades i que vindran maridades amb els vins de la IGP Castelló i les millors cerveses elaborades a la província.

Programació completa i menús en:

https://drive.google.com/file/d/16bu9hKj_7WQiLCLgvRAe2iJ3mQjt1I2j/view?fbclid=IwAR3ruHLPxgF5jGIwACbJ8Wx0rpABDHaXRe46YKdqCOfoNV2T_PtYavIe9es