Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació implica els professionals de l'hostaleria en el seu projecte Castelló Ruta de Sabor

Diputació implica els professionals de l'hostaleria en el seu projecte Castelló Ruta de Sabor
7 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló implicarà els professionals de la restauració de Vinaròs, Benicarló i Peníscola en la seua aposta per la gastronomia provincial com a generadora de noves oportunitats de desenvolupament als pobles a través de la seua marca guia Castelló Ruta de Sabor

7 de maig de 2019. La Diputació de Castelló implicarà els professionals de la restauració de Vinaròs, Benicarló i Peníscola en la seua aposta per la gastronomia provincial com a generadora de noves oportunitats de desenvolupament als pobles a través de la seua marca guia Castelló Ruta de Sabor. El Govern provincial i l'Associació d'Hostaleria de Vinaròs promouen una jornada formativa per a professionals de l'hostaleria, que tindrà lloc el dimecres 15 de maig en el Cercle Mercantil i Cultural d'aquesta localitat del Baix Maestrat.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “aquesta jornada és un pas més en el treball conjunt que estem fent amb tot el sector agroalimentari i turístic per fer de la gastronomia un dels nostres valors de futur més importants per als nostres pobles. Són moltes les oportunitats que es generen del consum dels nostres productes, des del propi procés de producció fins a la posada en valor d'aqueixa gastronomia com a recurs turístic, i des del Govern provincial treballem per a aprofitar-les totes al servei de la generació d'ocupació i riquesa als nostres municipis”.

En aqueix sentit, Roig ha animat el sector de l'hostaleria de la zona nord de la província “a participar i sumar esforços entre tots per a continuar consolidant la gastronomia com a font de riquesa i important reclam turístic perquè cada vegada ens coneguen més visitants a través dels sabors i excel·lents productes que conformen el que és el millor rebost de la Mediterrània”.

Aquesta acció didàctica que la Diputació patrocina amb 6.000 euros, pretén dotar el sector de l'hostaleria de les eines necessàries per a convertir-se en els millors ambaixadors de les gastronomia provincial, davall el segell de qualitat 'Castelló Ruta de Sabor'. Des de l'associació s'ha preparat un complet programa on productors i especialistes de l'àmbit turístic i gastronòmic compartiran les seues experiències amb els assistents.

Oberta ja la inscripció per a un complet programa d'activitats

Després de l'acreditació dels participants, a les 9:30 hores tindrà lloc la ponència titulada ‘Creació i posada en marxa de Castelló Ruta de Sabor. La importància de la comunicació’, a càrrec de Lledó Novo i Alejandro Cabrera del departament de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló.

A continuació, a les 10:00 hores, el subhastador de la llotja de Vinaròs, Andrés Albiol, impartirà una xarrada sobre ‘El peix en la restauració’. A continuació, a les 10:30 hores tindrà lloc un showcooking amb degustació de  productes Castelló Ruta de Sabor oferit per l’alumnat del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló i a les 11:15 hores un tast de AOVES de Castelló impartida per Paloma Roures, especialista en olivicultura i elaiotècnia i tastadora d'olis d'Intercoop Consultoria.

La jornada la tancarà la taula redona ‘Turisme i gastronomia’ en què participaran: Joan Viana, cap del Departament d'Hostaleria i Turisme del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló; Rafael Miralles, president de l'Associació d'Hostaleria de Vinaròs; i José María Roldán, tutor de cicle formatiu grau mitjà cuina i gastronomia del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló.

Totes aquelles persones que estiguen interessades a participar de la jornada gratuïta, poden reservar la seua plaça en el telèfon 964 35 99 50 o a través de l'adreça electrònica crsinscripcions@gmail.com. Les inscripcions són gratuïtes i limitades.