Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació i Berasategui atrauen milers de persones a una reeixida I Fira de Turisme Gastronòmic

Diputació i Berasategui atrauen milers de persones a una reeixida I Fira de Turisme Gastronòmic
4 de Novembre de 2018

La Diputació conclou avui una reeixida I Fira de Turisme Gastronòmic a través de la qual ha aconseguit atraure milers de visitants perquè coneguen i consumesquen els productes autòctons castellonencs.

4 de novembre de 2018. La Diputació conclou avui una reeixida I Fira de Turisme Gastronòmic a través de la qual ha aconseguit atraure milers de visitants perquè coneguen i consumesquen els productes autòctons castellonencs. L'èxit ha estat tal que molts productors han esgotat les seues existències en aquesta gran plataforma creada pel Govern provincial, presidit per Javier Moliner, per a donar a conéixer al gran públic castellonenc i inclús autonòmic els productes agroalimentaris de la província.

El suport de Martín Berasategui com a gran ambaixador de Castelló Ruta de Sabor ha estat decisiu per a ajudar a fer que la Diputació de Castelló haja aconseguit crear amb aquesta fira, junt amb productors i empreses turístiques, una gran plataforma per a donar a conéixer entre els propis castellonencs i en tot el mercat nacional el potencial, qualitat i diversitat dels productes autòctons, així com de la gran varietat d'experiències turístiques que ja hi ha entorn d'ells als municipis de Castelló.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “amb la creació d'aquesta fira hem donat un pas important en el nostre objectiu de fer de la gent de Castelló els millors ambaixadors dels productes de la nostra terra, perquè és per a tothom un orgull comptar amb una gastronomia tan preada i variada, així com multitud d'experiències turístiques gastronòmiques que ja es poden disfrutar als nostres pobles. Moltes vegades el desconeixement d'allò més pròxim és el que ens impedeix valorar-lo i disfrutar-lo, i des de la Diputació volem que tots siguem bons coneixedors de les grans riqueses gastronòmiques i patrimonials de la nostra província, perquè no es pot estimar el que no es coneix”.

Martín Berasategui, un ambaixador de luxe

El fet que un dels millors cuiners del món s'haja implicat en la marca que impulsa la Diputació ha contribuït sens dubte a refermar aquesta primera fira. Martín Berasategui, com a ambaixador de Castelló Ruta de Sabor, ha ajudat també que aquesta primera edició de l'esdeveniment s'haja percebut amb més expectació per part del públic.

En la inauguració es va viure una expectació inusitada entorn del xef espanyol més reconegut amb estreles Michelin, ja que n'acumula vuit, convertint-lo en el quart cuiner en l'escalafó mundial. Durant quasi quatre hores entre la seua visita al Mercat Central de Castelló i la inauguració de la fira, van ser centenars de persones les que van voler conéixer-lo, especialment els productors pertanyents a Castelló Ruta de Sabor que han participat en aquesta gran cita de la gastronomia provincial.

Amb aquesta reeixida primera edició de la Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, el Govern provincial de Javier Moliner ha intensificat la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d'una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles.

“Aquesta fira ha servit per a generar nous ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, perquè servirà per a comprovar i donar a conéixer al propi sector turístic i a milers de persones que a la província tenim el millor rebost de la Mediterrània i experiències turístiques que valen molt la pena i que ens porten a posar en valor el nostre patrimoni cultural i natural”.

Així, la Diputació ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en aquesta aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles. Els perfils d'aquesta xarxa de producte turístic el conformen agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders. “Ara és moment de culminar el projecte i passar a treballar la ruta, l'experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”, indica el diputat.

Gran participació en totes les activitats

Si la primera jornada ahir va atraure la participació de centenars de visitants, la d'avui no ha estat menys. Una xarrada nutricional ha estat l'encarregada d'obrir la programació d'avui, seguida d'una mostra de cuina saludable a càrrec del xef Sergio Salvador. L'elaboració i degustació del guisat mariner a càrrec de Pescaturismo El Paradís del Grau de Castelló ha atret l'atenció de molt públic.

Ja a la vesprada el tast de producte PONGA Premium Castelló Ruta de Sabor a càrrec de Miguel Abad, tècnic d'Olivicultura i Elaiotècnia i el showcooking a càrrec de Pablo Tomás, xef del Restaurant Cal Mistero de les Useres també han atret la mirada de molts visitants. Finalment la mostra de tapes Castelló Ruta de Sabor a càrrec del xef Carlos Miralles, propietari del Restaurant Vericat de Peníscola ha posat el passador final a aquesta primera fira.

Una gran plataforma de posada en valor de Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló concep aquesta I Fira de Producte Gastronòmic i Turístic Castelló Ruta de Sabor com una gran plataforma que servirà per a posar en valor i donar a conéixer a la gent de Castelló el gran potencial turístic gastronòmic de la nostra província.

Durant dos dies, la cèntrica plaça de les Aules de Castelló s'ha convertit aquest cap de setmana en un focus d'activitat relacionada amb el turisme i la gastronomia amb multitud d'activitats participatives pensades per a posar en valor la qualitat del producte de Castelló Ruta de Sabor i la quantitat d'experiències que ja es poden viure a la província relacionades amb la gastronomia.