Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació fomenta el consum de productes autòctons

Diputació fomenta el consum de productes autòctons
7 de setembre de 2018

La Diputació de Castelló suma esforços amb les entitats privades que organitzen esdeveniments gastronòmics multitudinaris a la província per a fomentar en ells el consum i el coneixement de productes autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor.

7 de setembre de 2018. La Diputació de Castelló suma esforços amb les entitats privades que organitzen esdeveniments gastronòmics multitudinaris a la província per a fomentar en ells el consum i el coneixement de productes autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Així, el Govern provincial col·labora amb fins a set cites gastronòmiques castellonenques amb una inversió de 28.259 euros com a part del treball estratègic que està desenrotllant amb tots els agents implicats (productors, restaurants, agents turístics, municipis i oficines de turisme, entre altres) per continuar augmentant el consum de productes autòctons i, amb això, les oportunitats de futur i ocupació als pobles de Castelló.

El diputat delegat de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha assegurat que “és molt important anar de la mà de les entitats organitzadores d'aquests grans esdeveniments en què participen milers de persones d'ací i visitants perquè en ells hi haja producte de Castelló. Volem que la gent de Castelló conega cada vegada més la qualitat dels productes elaborats a la nostra terra, perquè els consumesquen i se senten orgullosos d'ells. Ser ambaixadors del nostre contribueix a generar noves oportunitats econòmiques i dinamitzar els nostres pobles a través de la gastronomia, quelcom que treballem amb Castelló Ruta de Sabor”.

Així, a través de la concessió de subvencions a entitats privades per a l'organització d'esdeveniments en el marc de Castelló Ruta de Sabor, la Diputació col·labora amb el III Concurs Provincial de Cuina Familiar, el Sucar Sol.lidari de la Societat Gastronòmica L'Olla de la Plana, els Premis a la Gastronomia de Castelló, la Fira del Vi i la Cerverza Artesanal Ciutat de Castelló, la II Mostra Gastronòmica de l'Alt Palància, la Fira del Xocolate, el Dolç i Pa Artesà de Castelló (CHOCOCAS) i l'Hostal del Vi de Castelló.

Més de 220 productors i empreses en Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló ja ha aconseguit el suport de més de 220 productors, restauradors, hotelers, ajuntaments i col·laboradors de la província que s'han adherit en la seua primera convocatòria al producte turístic gastronòmic i agroturisme 'Castelló Ruta de Sabor'.

I és que, tal com ha recordat el diputat, “el que cosa pretenem és aglutinar una xarxa gastronòmica provincial per a diversificar l'oferta i distribuir els fluxos turístics per tota la província”.

Després del gran interés que han demostrat tots els agents relacionats amb el turisme gastronòmic de la província, des de la producció agroalimentària fins als allotjaments, el Govern provincial ja ha dut a terme els cursos de formació per a instruir totes les persones aspirants a formar part d'aquest producte turístic per a conéixer bé les seues possibilitats i els criteris de qualitat que han de quedar unificats en tota l'oferta de producte turístic.