Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Diputació farà de la dualitat mar i muntanya una oportunitat gastronòmica

Diputació farà de la dualitat mar i muntanya una oportunitat gastronòmica
31 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló mostrarà la dualitat mar i muntanya que caracteritza la província també com una oportunitat gastronòmica i turística en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que reunirà el pròxim cap de setmana el millor de la gastronomia provincial en ple centre de Castelló.

31 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló mostrarà la dualitat mar i muntanya que caracteritza la província també com una oportunitat gastronòmica i turística en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que reunirà el pròxim cap de setmana el millor de la gastronomia provincial en ple centre de Castelló. I és que entre les nombroses activitats que ha programat el Govern provincial per a aquesta gran cita de la gastronomia castellonenca figuren dos showcokings de la mà de restaurants de la costa i de l'interior que mostraran el millor de la cuina marinera i la cuina de les zones de muntanya de Castelló.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat que “volem convéncer tota la gent de Castelló de la riquesa gastronòmica que tenim que ens fa ser el millor rebost de la Mediterrània per a desenes de cuiners i cuineres de tota Espanya. Tenim els millors productes de la cuina marinera i els millors productes de la cuina d'interior gràcies a ser un territori privilegiat quant a orografia i patrimoni natural i també a tindre productors i cuiners i cuineres amb un gran talent i emprenedoria. Tot això ho podran comprovar en la pròxima fira que volem consolidar com el gran aparador del turisme gastronòmic de la província, perquè encara queda molt per fer”.

Així, el Govern provincial posarà en valor els productes gastronòmics autòctons i les experiències vinculades al turisme gastronòmic provincial a través de distintes mostres de producte, showcookings a càrrec de cuiners castellonencs, xarrades de la mà d'experts nutricionistes i productors i tallers infantils de la mà dels professionals del gremi de forners.

És per això que Roig ha incidit en que “hem preparat una completa agenda d'activitats adreçades a donar a conéixer la qualitat i varietat dels productes de Castelló Ruta de Sabor a tots els públics, des dels més menuts als més majors de la casa. Amb això, volem fer de la gent de Castelló els millors ambaixadors dels productes de la nostra terra, perquè és per a tots un orgull comptar amb una gastronomia tan preada i variada, així com multitud d'experiències turístiques gastronòmiques que ja es poden disfrutar als nostres pobles”.

El programa d'activitats acompanyarà la part expositiva i de venda de producte des de les 10:00 hores a les 21:00 hores.

Un ambaixador de luxe per a la primera edició de la fira

La riquesa i varietat d'activitats programades i de productors de la província participants anirà acompanyada del cuiner Martín Berasategui, un dels cinc millors cuiners del món, com el millor ambaixador de la marca. Una col·laboració amb Castelló Ruta de Sabor que unirà esforços amb el talent gastronòmic castellonenc per visibilitzar encara més la gastronomia de Castelló com a oportunitat de desenvolupament per al nostre territori.

Objectiu: generar riquesa i oportunitats a través de la gastronomia

La Diputació de Castelló intensifica amb la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d'una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles.

És per això que Roig ha assegurat que “des del Govern provincial estem creant noves plataformes a través de les quals donar a conéixer la qualitat del nostre producte vinculant-lo a experiències turístiques de la mà de restauradors, hotelers, municipis, productors i empreses d'oferta turística complementària entre altres. Aquesta fira servirà per a generar nous ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, perquè servirà per a comprovar i donar a conéixer al propi sector turístic i a milers de persones que a la província tenim el millor rebost de la Mediterrània i experiències turístiques que valen molt la pena i que ens porten a posar en valor el nostre patrimoni cultural i natural”.

Així, la Diputació ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en aquesta aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles. Els perfils d'aquesta xarxa de producte turístic el conformen agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders. “Ara és moment de culminar el projecte i passar a treballar la ruta, l'experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”, indica el diputat.