Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Castelló Ruta de Sabor aposta per la Fira del Formatge Artesà de Montanejos

Castelló Ruta de Sabor aposta per la Fira del Formatge Artesà de Montanejos
6 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló ha apostat decididament per la celebració aquest cap de setmana de la Fira del Formatge Artesà de Montanejos com a reclam turístic com a part del seu suport a la Fundació de Turisme del municipi.

6 d'octubre. La Diputació de Castelló ha apostat decididament per la celebració aquest cap de setmana de la Fira del Formatge Artesà de Montanejos com a reclam turístic com a part del seu suport a la Fundació de Turisme del municipi i d'acord al treball estratègic que realitza amb la marca de productes autòctons 'Castelló Ruta de Sabor' de generar noves oportunitats als pobles a través de la gastronomia.

La tercera edició d'aquesta fira organitzada per la Fundació de Turisme de Montanejos Visit Montanejos, converteix durant aquest cap de setmana al municipi de l'Alt Millars en l'epicentre del formatge artesà de la Comunitat Valenciana, amb desenes d'activitats que es duran a terme des d'avui fins demà, diumenge 7 d'octubre.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha participat en la primera jornada de la fira en què ha assegurat que “el nostre objectiu és posar en valor la gastronomia provincial com a oportunitat dinamitzadora del territori. Tenim per davant un complet cap de setmana amb activitats totes elles relacionades amb la producció de formatge, una oportunitat per a posicionar la qualitat dels formatges artesans de la província de Castelló entre els distints que d'altres territoris participen en l'esdeveniment, i fer d'això un reclam turístic més perquè desenes de persones es desplacen aquest cap de setmana a Montanejos”.

Un complet programa d'activitats

La primera jornada de la fira ha començat amb la presentació de l'Associació de Formatgers de la Comunitat Valenciana, al què li ha seguit un showcooking per a comprovar les virtuts culinàries d'aquest producte. Una sessió de maridatge i música en directe completen un atractiu programa d'activitats que continuarà demà amb un certamen de formatges amb tast-concurs dirigida per José Manglano. Junt amb el mercat de formatges artesans hi haurà noves demostracions de cuina en viu i a la vesprada un taller didàctic de llana per a xiquets, xiquetes i adults impartit per Anna Gomar, de la Unió de Llauradors i Ramaders.

Fer de Castelló una destinació gastronòmica referent

La col·laboració i l'impuls per part de la Diputació de Castelló a aquest tipus d'iniciatives com la Fira del Formatge Artesà de Montanejos es contextualitza en el treball que està realitzant el Govern provincial a través de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor per a posicionar la província com a destinació gastronòmica referent.

Així, aquesta mateixa setmana el Palau Provincial va acollir l'acte d'entrega dels diplomes acreditatius de l'ús de la marca a 115 empreses i entitats públiques de la província relacionades amb el turisme i la gastronomia per a continuar posicionant els productes autòctons de la província com un gran reclam turístic i una font generadora de noves oportunitats al territori.