Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Berasategui recolzarà els productors de Castelló Ruta de Sabor

Berasategui recolzarà els productors de Castelló Ruta de Sabor
28 de Gener de 2019

El xef donostiarra Martín Berasategui recolzarà els productors de Castelló Ruta de Sabor en Madrid Fusión, considerada la fira gastronòmica més prestigiosa del món

28 de gener de 2019. El xef donostiarra Martín Berasategui recolzarà els productors de Castelló Ruta de Sabor en Madrid Fusión, considerada la fira gastronòmica més prestigiosa del món. I és que la Diputació ha començat avui la seua participació en la XVII Cima Internacional de Gastronomia Reale Seguros Madrid Fusión 2019 fins a dimecres que ve amb un estand propi de Castelló Ruta de Sabor, a través de què obri les portes a productors, cuiners i establiments de la província en aquest gran fòrum internacional, promovent noves oportunitats econòmiques per als municipis castellonencs. Entre altres, ja ha confirmat la seua participació durant la jornada de demà el xef donostiarra, ambaixador de la marca que impulsa la Diputació.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha encapçalat avui aqueixa participació provincial en la fira, on ha pogut mantindre diverses trobades d'interés amb productors i cuiners.

“Per al Govern provincial estar ací és hui important, perquè amb aquest estand obrim les portes perquè els nostres productes siguen més coneguts i valorats, i els nostres productors venguen més i millor. Estem duent a terme una completa estratègia de promoció i de consolidació de la marca Castelló Ruta de Sabor, i com a part d'aqueixa estratègia participem en aquests esdeveniments especialitzats. Fer-ho de la mà d'un xef de la talla de Martín Berasategui és tot un honor per a la gastronomia provincial, perquè ens obri moltes portes perquè el nostre producte es consumesca a molts llocs”.

En aqueix sentit, Roig ha explicat que “el que farem ací és donar a conéixer les virtuts dels productes de Castelló entre els públics prioritaris, com són els millors cuiners d'Espanya, que són els grans prescriptors. En la fira poden provar els productes, rebre tota la seua informació i conéixer directament el seu lloc d'origen i el procés de producció que segueix la seua elaboració. Això a més d'establir relacions comercials, perquè si bé és cert que els nostres productes són ja prou coneguts, en poques fires u té l'oportunitat de parlar de tu a tu amb els principals prescriptors de producte”. 

I és que cal tindre en compte que Madrid Fusió es la cita gastronòmica professional internacional més important que se celebra a Espanya i reuneix cada any prop de 2.000 congressistes, a més dels millors xefs tant de l'àmbit nacional com de tot el món, que donen a conéixer les tendències i treballs que es duen a terme dins del panorama gastronòmic d'alt nivell, així com dels productes de qualitat. Durant aquests tres dies, prestigiosos cuiners de la talla de Ferran Adrià, Ricard Camarena o Quique Dacosta, participaran en ponències i altres activitats entorn dels foguers.

Un estand provincial carregat d'oportunitats gastroturístiques

Castelló Ruta de Sabor està present en Madrid Fusión amb un estand en la zona 'Assaboreix Espanya' i compta amb diferent material promocional i una pantalla amb audiovisuals. A més de donar cobertura a desenes de productors castellonencs, durant aquests dies donarà a conéixer l'extens rebost amb què compta la província i posicionar-la com a destinació gastroturística. Molt present està entre aqueix material el gastromapa editat pel Govern provincial, on figuren els establiments, empreses i entitats públiques que ja formen part del producte turístic Castelló Ruta de Sabor.

Aquest espai que la Diputació procura al productor castellonenc té, a més, instal·lacions i equipament per a dur a terme reunions comercials a disposició de les desenes de productors que es desplaçaran durant aquesta setmana a Madrid. 

La dualitat mar i muntanya, atractiu també en la gastronomia La dualitat i convivència de l'entorn marítim amb el muntanyós en un mateix territori és l'element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l'hora de promocionar la destinació en les fires turístiques i també gastronòmiques adreçades al públic nacional.

Així, productes propis d'alta muntanya com la trufa, les carns, els vins, olis i les aigües minerals combinen a la perfecció amb els millors mariscos, les taronges i altres hortalisses i verdures com la carxofa i la tomata de penjar.

“Una diversitat gastronòmica amb un nivell de qualitat molt difícil de superar i al què hem de traure el màxim partit per al nostre territori. No en va, alguns dels xefs amb què hem parlat ens han dit que Castelló té el millor rebost de la Mediterrània, així que treballem per ella”, ha indicat Roig.