Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castelló Ruta de Sabor

Actualitat

Berasategui: “És fonamental que productors i cuiners anem de la mà”

Berasategui: “És fonamental que productors i cuiners anem de la mà”
2 de Novembre de 2018

Martín Berasategui ha assegurat que "és fonamental que els productors i els cuiners de Castelló anem de la mà per aconseguir que la gastronomia siga cada vegada un recurs turístic més important i fem més gran Castelló Ruta de Sabor".

2 de novembre de 2018.

Martín Berasategui ha assegurat que "és fonamental que els productors i els cuiners de Castelló anem de la mà per aconseguir que la gastronomia siga cada vegada un recurs turístic més important i fem més gran Castelló Ruta de Sabor". Així ho ha dit el xef espanyol amb més estrelles Michelin a l'acte organitzat per la Diputació de Castelló perquè compartisca les seues experiències amb 200 productors i cuiners de la província en el Centre de les Aules.

La Diputació de Castelló ha acollit aquesta tarda un multitudinari trobada de la gastronomia provincial amb Martín Berasategui com la millor avantsala de la I Fira de Producte Turístic que tindrà lloc demà i diumenge a la Plaça Les Aules de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conduït aquest acte 'De Tardeo amb Martín Berasategui' que ha servit d'acostament entre els més de 200 cuiners i productors de la província i el xef donostiarra com a gran ambaixador de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor, que impulsa la Diputació. A més, aquest diàleg ha comptat amb la participació d'un segon ambaixador de luxe, el castellonenc Luis Arrufat, xef coordinador del departament de Màster i Cursos de la prestigiosa Basque Culinary Center.

El president Moliner ha assegurat que "amb ambaixadors com Martín, Luis i tots vosaltres que sou l'ànima mater de Castelló Ruta de Sabor, donem el salt qualitatiu que mereixia aquesta marca, que mereixíeu tots els que la componeu, per arribar més lluny i amb més força. Gràcies a Berasategui Castelló Ruta de Sabor ix de Castelló per donar el salt a la resta d'Espanya ".

En aquest sentit, Moliner ha destacat que "hui venim a dir-li al món que el cuiner amb més estrelles Michelin de la història de la cuina espanyola està amb nosaltres, que el cuiner de parla hispana amb més estrelles Michelin del món està amb nosaltres. Perquè somiem en gran i que Berasategui ens acompanye és molt bona notícia per al projecte de tots, productors, professionals, restauradors. Per a tots els que fan cada dia la cuina de Castelló".

El xef donostiarra ha posat en valor durant la seua conversa-col·loqui amb Moliner, Arrufat i els productors i cuiners de Castelló que "Castelló Ruta Sabor m'ha tocat el cor, el cap i el goig del paladar per tots els productes que té. Ja és l'enveja del món en el seu saber fer, si professionalitat i en la noblesa, i no només ens voldran pel que hem estat capaços de fer fins ara sinó per tot el que ens queda per davant a partir d'ara. Aquesta marca és l'èxit del treball en equip, i de l'esforç del treball ".

Castelló Ruta de Sabor, a la cuina de Berasategui "Part de l'èxit i del bon moment que travessa la cuina espanyola l'hi deu a la gran qualitat i la feina que fan tots aquests productors, a la meua cuina ho sabem perquè consumim productes de Castelló des de fa molt temps", ha assegurat l'ambaixador de Castelló Ruta de Sabor.

Berasategui, que ha estat departint una hora i mitja amb productors i cuiners castellonencs, els ha explicat que "jo seguiré animant a tots els petits grans productors de qualitat d'aquesta terra, que sumen una obra impressionant dels millors productes que hi ha al món . Des de la cuina volem que ens veieu propers i accessibles per a, junts, seguir sumant noves oportunitats. Aquest treball, en definitiva és una forma d'animar també a tots els productors, pescadors, ramaders, tots aquests professionals que diàriament s'esquerden les mans perquè puguem tenir a la cuina els millors productes. Entre tots farem un viatge millor encara que el que hem fet ja amb Castelló Ruta de Sabor "

Luis Arrufat defensa la qualitat dels productes castellonencs

El cuiner castellonenc Luis Arrufat ha defensat també "la qualitat dels productes castellonencs, que cada vegada són més coneguts fora. Però cal ser crítics també i ser exigents amb la formació ".

"Hem de unir-nos tots, unir i alçar la veu amb un mateix objectiu que és que Castelló comenci a escoltar-se una mica més, que ens escullen més com a destinació turística, amb ajuda dels cuiners, dels productors i de les institucions, per aconseguir- . i per això, la gent del carrer també ha de recolzar-ho, per això també faig una crida a la gent perquè provin i consumeixin producte de Castelló. Fins i tot cal introduir la nutrició en l'educació, des de nens. perquè si de xicotets els eduquem, en un futur aquesta província pot estar a un nivell molt alt respecte a la resta d'Espanya. Però és un treball de temps, igual que va passar al seu dia amb la nova cuina basca ".

Cal tenir en compte que la Diputació ha organitzat aquesta trobada amb l'objectiu d'aportar el talent i experiència del cuiner amb més estrelles Michelin del nostre país al treball realitzat ja en la marca de productes Castelló Ruta de Sabor. Sens dubte, el seu suport és un important aval a l'hora d'exportar la marca al mercat nacional i internacional en anar de la mà d'un dels quatre millors cuiners del món. La trobada d'aquesta tarda ha estat una oportunitat d'unir el talent castellonenc al del reconegut xef.

Un complet cap de setmana per a 'consumir productes de Castelló' La Diputació ha programat amb l'organització de la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor un complet cap de setmana en què el centre de Castelló es convertirà en el major aparador de la gastronomia de la província.

La trobada d'aquesta tarda és la millor prèvia a un esdeveniment en el qual participen desenes de productors de Castelló Ruta de Sabor, amb una àmplia àrea comercial a la plaça Les Aules, i amanida d'un ric programa d'activitats complementàries que incidiran en la qualitat dels productes de Castelló: mostres de producte, showcookings, tallers infantils o degustacions són algunes de les alternatives d'aquesta gran acció promocional de la gastronomia de Castelló que es mantindrà dissabte 3 i diumenge 4 de novembre de 10:00 a 21:00 hores .

Una marca ben consolidada Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dos denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.